AROMA QË ZGjON

Nga: Kasam ShAQIRVELA

(lulja e pranverës sime)

Vështrimi im në ty

është i pafund

ndërsa shikimi yt,

me thellësinë e detit

dhe kthjelltësinë

qiellore,

për çdo mëngjes,

edhe palcën time

të ngrirë,

ma ngroh, edhe

trupin t’rënduar

nga stresi

e ndjenjat e mia

t’acaruara

m’i zbut ndjeshëm!

vetëm ajo

buzëqeshja jote

e ëmbël, që mua

butësisht më zgjon

herët në të gdhirë

sepse, bukuria e cila

rrezaton thellë

ngrohtësia e saj,

kurrë, s’të pengon

edhe pse zemrën,

aty, brenda

t’kallur,apo t’fikur!?

e bën thelë thelë!

por shpirtin e lënduar

e t’strukur n’zgafellë

prej vuajtjesh,

që të sfilitin

maramendthi,

ajo ndjeshëm

bile, bile etshëm

e shëron!

o,  shqiptar!

këtë dije mirë!

edhe gjumë ariu,

më mos fli!

se, aromë Atdheu

ka veç n’atdhe,

atë e kam unë, e ke ti

atë ta mba trupi

qëkur ke le,

s’ka as forcë

Prometheu

që e ndryshon,

as peshore

që e peshon!

ajo,vetëm aty,

aromon, ajo

n’Atdhe rron!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s