Lufta e shqiptarit nën flamurin e huaj

Poezi nga Kasam ShAQIRVELA

 

Thuan se betimi

bëhet para flamurit

aty jepet edhe

besa e burrit,

në çdo luftë të huaj

thuajse shqiptarët

dukshëm bëjnë pjesë,

sa herë që u kërkohet atyre,

pjesëmarrja e pakushtëzuar

ata në luftërat e tjerëve

marrin pjesë

bile guximshëm

e japin edhe jetën e tyre

për fjalën e dhënë

at’ fjalën me besë,

e që për shqipet,

shpeshherë, përfundon

dhimbshëm?!

dhe, si e tregon puna tani,

ai që e fiton luftën

nuk e çanë kokën aspak

për atë që në luftë vdes,

sepse ai shikon përpara

dhe vetëm të vetin interes,

dëshiron të shpenzojë

lekë sa më pak

dhe, s’i ha palla se,

kujt i hy ndër hak, apo

kush ia paska dhënë

fjalën me besë!

apo, se kush do lindë

e kush do vdesë?

ose dhe cilin

do ta shkel në besë?!

për atë mjafton

që çështjes së tij,

madje pa merak

nëse duhet

edhe pabesisht,

por besueshëm,

ti vë kapak!?

Një herë e përgjithmonë

ta mbyllë mirë, pra

kjo çka po ngjet me ne

është si një Kuti Pandore

përplot me të papritura?

Që t’bien prej dore

herë nga nërkëmbëza!

e herë nga t’rrëshqitura?

sa më parë duhet rishikuar

situatë pas situate dhe

asesi s’duhet lënur pas dore

e kaluar kohës prore

sepse, edhe ashtu, ne,

si tepër, jemi t’vonuar!?

duke ngecur

në rrugëtimin tonë

të stërgjatë

labirintheve të jetës

e korridore të kohës,

duke i kthyer

dritë e ditë

n’terr e natë!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s