SHQIPËRIA, “votimet” dhe FËMIJËT

Luan Kalana

saterike …për të Qeshur ,për të Qarë-në kopështin e fëmijve

-Edukatorja-Kalamaja le të qeshim, erdh Qershori, vera, piqen dhe qershite, pale që kemi dhe votimet…pse ju shoh sot të mërzitur ?!

1-Fëmija I-Teta edukatore,që kur ka filluar fushata e zgjedhjeve,Mami im nuk ma var fare, është bizi, natë e ditë mbi celular, ka rënë dashni me xhaxhi Facebookun .Edhe kur flenë në krevat me babin,mami me gishta çek-çek dergon mesazhe,dhe me buze puç-puç.Babin e zë gjui me lista në duar,dhe gërhet në dyshek.Nëkopësht tani me sjell e me merr gjyshi.

2-Fëmija II-Në shtëpine tonë ka krisur sheri,mami me babin janë idhnue,duan të e bëjne divorc..!!!.Babi është me të “blutë”, mami për “kuqtë”se ka frikë mos e heqin nga puna.Hajde dëgjoi papushim…

3-Fëmija III-Ah,moj teta Edukatore,në familjen tonë ka rënë zija.Babi thotë përhera :-Po nuk fitoi Partia jonë,na mori lumi,kujt do t’ia ngremë gishtat.??-Pa le ai xhaxhi “Vetingu” me Lali amerikanin, do na fusin ne “xhel” ne burg., paratë na fluturuan. Hajde sa s’është vonë, të rëmbejme fëmijët , t’ia mbathim, të ikim jashtë” !!!

4-Fëmija IV-Tek Ne,mbretëron qetësia ,të qeshur e të gezuar,të gjithë ,se më parë ishim të përçarë,si zogjtë e korbit, për Partitë. Që kur ai piktori i gjatë, me çunin e çadrës u bashkuan, bënë koka-kola-cion për votimet, shtëpia jonë është në paqe, ne nuk duam luftë.

-Edukatorja-Fëmijë të dashur mos u shqetësoni ju për votimet,Mos ia veni veshin fjalëve të prindërve.Votimet janë për të rirurit, që shteti të forcohet dhe Atdheu ynë, të përparojë.

Pa le që atë ditë të votimeve, është Festa e Barjamit,

për hajër qoftë.Zoti e bekoftë Shqipërin,vëllazerim e bashkim.

Qeshin dhe gëzoji kalamaja !

GJYSHI-përgjonte pas derës

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s