Flora Atashi shkëlqen në sfilatën e Nju Jorkut

Dizajnuesja e talentuar Flora Atashi prezantoi me sukses krijimet e saj te reja në sfilatën që u mbajt në Nju Jork. Për gazetën Prishtina Press ajo flet për fillimet në këtë fushë, projektet e reja dhe planet e të ardhmes. 

Prishtina Press: Na tregoni rreth karrierës tuaj si dizajnuese?

Flora Atashi: Jam Dizejnatore e Modës, kam përfunduar Shkollën e Modës “Designe Factory” në Prishtinë, me një staf Akademikë të mrekullueshëm dhe tani punën artistike vazhdoj ta bëjë në Atelienë time në Prishtinë, më shumë punë e angazhimë sezonalë si dhe përkushtimë për projektët e radhës.

Kam realizuar koleksionë, ekspozita dhe sfilata por më i vëqanti është prezentimi im i fundit në New York të Shtetëvë të Bashkuara të Amerikës përmes agjensionit më të madhē të Modës Shqipëtare “Albanian Fashion Agency” të cilët kanë bërë një punë të madhë në këtë drejtim.

Prishtina Press: Si nisi interesimi juaj në mode?

Flora Atashi: Kanë qenë vitetë e fëmijerise vërtet ato të cilat e vunë në dukje deshirën dhe pasjonin timë për Modën, pasjon i cili me kalimin e vitevë u shëndërrua edhe në një dashuri, Dashuri të madhë dhe të magjishmë, që gradualishtë u kurorzua edhe në profesion.

Prishtina Press: Çfarë është moda dhe bukuria për ju?

Flora Atashi: Te ndihësh bukur do të thotë të dukësh bukur.

Prishtina Press: Cilat janë disa aspekte të rëndësishme të industrisë së modës?

Flora Atashi: Si Dizejnatorë ne mbeshtetëmi ne disa aspektë baz që kanë të bëjn më profesionin tonë,Industria e modës mbështetët fuqishëm në Idenë e Dizajnimit në punën Teknike në marketing dhe inovacione.

unnamed (1)

Prishtina Press: Si e përshkruani stilin tuaj personal si dizajnere?

Flora Atashi: Eleganca dhe thjeshtësija jan dy karakteristika qe më se miri e paraqesin nje femer keshtu ka qenë nderë vitë dhe vazhdonë të jetë njejtë edhe në ditët tona duke i rezistuar edhe kesaj kohë që dizejnatorë dhe individë të caktuar kanë bërë dhe vazhdojnë të bëjnë eksperimente të pafundmë në fushën e Modës

Prishtina Press: Cili është projekti juaj më i fundit i modës?

Flora Atashi: Projekti imë i funditë ka qen prezentimi i Sfilatës së Modës të sezonit vjeshtë dimër 2017/18 ne muajin Mars të këtije viti në New York te Shtetëve te Bashkuara te Amerikes në eventin më të madhë të Modës Shqipëtare “Albanian Fashion Week” të Organizuar nga Mrika Krasniqi dhe stafi i saj që kanë bëre një punë te mrekullueshmë më një perkushtimë mbresëlënës.Ky koleksioni u prezentua vetëm më Mantila të Femravë më temën “Floriography” ose thën ndryshe gjuha e Luleve, ku secila Veshjë ka pas inspirim ne një Lule dhe ka bartë po emrin e sajë. Dhe tani vazhdoj të punojë në projektin e radhës që është prezantimi i koleksionit pranverë/verë 2018.

Prishtina Press: Çfarë ju sjell inspirim për koleksionin tuaj?

Flora Atashi: Çdo gjë që na rrethonë është inspiruesë, dhe ne Dizejnatorët çfarë do që shohimë e shëndërrojmë në ide funëksionale për krijimin e koleksionëve ose një veshjëje të caktuarë për të paraqiturë diqka Unikë.

Prishtina Press: Si i përzgjodhët materialet e përdorura?

Flora Atashi: Kolekësioni i funditë i cili prezëntoj veshjët e sezonitë vjeshtë dimër, u rëalizua më matërialë nga Shtofi si dhe Qoja një materialë shumë i përshtatshëm dhe i konvënushëm për sezonat ftohta.

unnamed

Prishtina Press: Si ishte sezoni i kaluar për ju? Çfarë krijuat?

Flora Atashi: Industria e Modës po ecë më hapa te shpejtë dhe po rritët çdo ditē e më shumë, sezonët janë çdo herë të ngarkuara dhe ështe punë shumë intenzive, vetëm më një perkushtim dhe dashuri te madhë për ketë profesion mundë të arrihët çdo gjë në kohë dhe të realizohët bukur, fustanët e mbrëmjes dhe fustanët ditore kan qenë pjese e krijimtaris simë të sezonit të kaluar nje sezonë tejet e mirë dukë u nisurë nga puna klientela mirnjohjët të arriturat dhe suksesët.

Prishtina Press: Cilat janë disa nga trended e fundit të modës që ju po krijoni?

Flora Atashi: Sa i përketë anës së prezentimit të trendëve tē fundit mbetë të shihët në realizimin e koleksionit timë të radhës i cili është dukë u punuar me një perkushtimë të jashtëzakonshëm dhe më një dashuri të madhë përë Artin e Modës, ky koleksion pritët të lansoht së shpejti dukë arriturë të sjellë edhe kësaj herë diqka unikë dhe të veqantë si çdo herë tjetër.

Prishtina Press: Nga cilat dyqane të modës ju vjen inspirim?

Flora Atashi: Në fakt janë disa Dizejnatorë që më frymëzojnë për të punuar dhe arriturë synimët e mija në dizajninë e Modës, do ta veqoja në këtë rastë Gareth Pugh një Dizejnatorë i ri Anglezë i cili është paraqiturë shumë vonë dhe ka arriturë majat e suksesitë ne Botë në një moshë shumë të re, porë me punën e tijë Unikë dhe përkushtimin në Profësion gëzon edhe sukësesinë qe ka sotë.

Prishtina Press: Tre Fashion Show më të preferuara për ju? Ku dhe pse?

Flora Atashi: Fashion Show për një Dizejnatorë është pjesa më e rëndësishmë, aty ku prezëntohët dhe vlerësohët e gjithë puna, talenti dhe kontakti më blerësitë. Agjensioni i vetëm korrektë dhe i përkushtuarë në punën që bënë është Agjensioni Shqipëtarë i Modës “Albanian Fashion Agency” që organizonë “Albanian Fashionë Week” në New York të Shtetëvë të Bashkuara të Amërikës, ku pjesëmarrësë e ketijë show kam qën edhe unë në Mars të ketijë viti, organizimi dhe çdo detajë i ketijë eventi ka qenë mbresëlënës.ndërsa sa i perketë pikavë të tjera të Modës Londra dhe Tokyo jan ato që çdo herë i kamë ëndërruar, për arsye te Lirisë së stilitë që i karakterizonë.

Prishtina Press: Në krijimet e tuaja si I përshtatni trended e së kaluarës me ato sot?

Flora Atashi: Çdo artistë i kësaj fushë i ka karakteristikat dhë veqoritë e tijë, disa fokusohën tek forma, disa tëk detajët të tjerët i kombinojnë qe të dyja, nuk ka baza ku mundë të mbështetëmi, i gjithë inspirimi çdo herë vjenë në mënyra të ndryshmë dhe i pa përcaktuar.

Prishtina Press: Kush ju frymëzon më shumë në modë?

Flora Atashi: Njerëzitë Pozitivë dhe gjërat e bukura që na rrethojnë.

Prishtina Press: Cila është këshilla juaj për stilistët e rinj?

Flora Atashi: Të punojnë në atë drejtimë që të krijojnë një identitetë Artistikë e jo të bëhen kopjë e të tjervë.

Prishtina Press: Planet e tuaja të së ardhmes?

Flora Atashi: Planet e mija afat shkurtëra jan angazhimët në koleksionët Pranverë/verë dhe vjeshtë/Dimër punë që zhvillohët në vazhdimësi, nderësa planët afatëgjata ja lëm Kohës.

unnamed (2)
unnamed (1)
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s