MOS FLIJ , O POPULLI IM

Ilmi Tahiri Podujevë

Poezi

 

MOS FLIJ, O POPULLI IM

Mos flij populli im, jo

tej e përtej në vuajtje,

jo ikje dhe mjerim,

koha është për zgjim,

kohë për reflektim,

kohë për punë të mira ecur përparim,

dije artët ,të drejtët le të të prijnë

dhe udhëheqin atdheun dhe kombin dashuri plotë mirëbesim,

atdheu ynë është thesar mbi thesar,

jo jo vuajtje, ikje dhe paskaj mjerim.

jo jo rënje në lindje,

por mirëqenje dhe shtim,

mos flij populli im që moti është bërë agim,

jo ,jo edhe ditët errësim,

ëndërra, shpresa dëshira dije edhe punë bëni bashkim,

mbi atdhe kurrë mos të ketë vuajtje,

lot dhe zhgënjim, jo heshtje dhe vet vonim,

jo rrëmuja dhe turbullim,

por paqë dashuri mes nesh,

të bashkuar për të mirë dhe gjithë qëllim,

atdheut dhe kombit lulëzim dhe ribashkim.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s