Zvicër (1577): Botimi i portreteve të rralla të Gjergj Kastriotit, Pirros së Epirit dhe Aleksandrit të Madh

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 31 Korrik 2017

Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut « Dars (Klos), Mat – Albania », sjell portretet autentike* të Gjergj Kastriotit, Pirros së Epirit dhe Aleksandrit të Madh, të marra në veprën « Eloges de Paul Jove** » nga Theobalde Müller de Marbourg (Theobaldum Müller von Marpurck) dhe të botuara në vitin 1577 nga Pietro Perna (1520 – 1582) në Bazel të Zvicrës.

image (2)

image (3)

* sipas veprës së Theobalde Müller de Marbourg (Theobaldum Müller von Marpurck)

** Paolo Giovio (1483 – 1552) : Mjek, historian dhe klerik italian

Burimi : Blogu « Dars (Klos), Mat – Albania »

https://www.darsiani.com/la-gazette/zvicer-1577-botimi-i-portreteve-te-rralla-te-gjergj-kastriotit-pirros-se-epirit-dhe-aleksandrit-te-madh/ 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s