Guri i historisë së harruar

Një dasëm shqiptarësh të shek 10 -të dhe ky sarkofag është i po atij shekulli. Shqiptarët e kohës e mbanin trashëgiminë e lashtë pellazge- ilire. Këso lloj gurësh të formave të ndryshme, janë në  Bosne, Serbi dhe Mal të zi – diku mbi 70 mijë sish në mëshirën a askujt. 

Ky është guri  që flet, duhet vetëm t`i japim gjuhën tonë dhe ta shohim të vërtetën në reliefet e gdhendura mbi të.

Një dasëm, një gëzim familjar, ndoshta i përfunduar tragjikisht, sepse është sarkofag.

Aty e shohim të gërryer  çiftelinë shqiptare (turku nuk na e solli, ai mori nga ne ).  Djathtas janë lulet pellazge dhe Ylli pellazg. Ndërsa poshtë, duket si zbukurim i thjeshtë që flet bukur, është Kryqi Pellazg i njohur si Swastika.

Jemi të vjetër ne, jemi të kësaj dhe asaj ane , jemi të parët në këto dhe ato anë.  Mos e shtrembëroni të shkuarën tonë se na mallkon Historia!

Mallkimi i historisë është baras me zhdukjen e kombit. / Fahri Xharra, 09.08.17 Gjakovë

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s