Mehmet Bislimi

Univers

(F.Grajçevcit)

Univers

(F.Grajçevcit)

 

përditë e më shumë

po i zvogëlojmë borxhet

përball jetës sonë të varfër

shprehimisht

vitet që na takojnë po zvogëlohen

numra në rënie

shtrëngatat ziliqare na kanë rrethuar

e kurrë s’jemi dorëzuar

 

arkeologu pranë ashtit fosil

gojëhapur e hutuar mbeti

retë ngarkuar plot me shi

ulur por si kësulë e bardhë

mbi majat e larta të Golashit

atje ku flamuri i ëndrrave tuaja

zhurmshëm po valon

 

me zvogëlimin e viteve

dhe borxhit ndaj jetës

pengu i borxhit një ditë

mbetur fashitur brenda vetes

të porta me rrapëllima do na trokas

për të marrë hakun e së vërtetës

do t’na thërras

 

kush (s)më thotë

e kemi zvogëluar borxhin

për vëllain e motrës

për birin e tokës

për Fazliun e nënëlokes

që dashuri i fali atdheut

i fali jetës

i fali tokës

 

Gusht, 2017

Mehmet Bislimi

 

 

*Dërgoi: Bardhyl Selimi

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s