Një letër me vlerë – Ortodoksia shqiptare nuk është pravosllavizmi sërb

 Me që ra fjala  « Amerika është një multikomb, nuk ka komb specifik. Kane ardhur nga e gjithë bota, duke krijuar disa rregulla dhe formuan Amerikën.  Kjo është Amerika. Por aty kur merren karakteristikat e një lideri, përmendet gjithmonë prejardhja e tij. Dhe ti i dashur njeri i thjesht problematik, ke koncepte te gabuara te kombit, shtetit, fesë, paqes dhe Zotit. Tek ty nuk shoh asgjë tjetër  vetëm disa pika sperme te Jonullatos-it te derdhur ne trurin tënd. Ik nga kjo faqe ( faqe facebook-u fxh ) se nuk je i denjë për të ndenjë këtu!“

Tjetër, sa për dijeni unë jam ortdhodhoks dhe te ndaloj kategorikisht të falsesh në emër të fesë se nuk e përfaqëson ti atë. Ti je 1 në të shumtë dhe ke mendimin tënd.

Duhet te kujtoj se Kombi Shqiptar është ai i vetmi qe ka mbijetuar deri me sot pa u shuar dhe gjuha shqipe është e vetmja qe ka mbetur e pandryshuar deri ne fillimet e saj qe hipotekohet deri ne fillimin e njeriut te pare, gjuha qe flitej para rënies se kullës se Babelit, dhe Zoti e di pse e ka mbajtur gjallë ketë komb dhe ketë  gjuhë.

Rilindasi Sami Frasheri deklaroi se po te ngrihej një  pellazg dhe te fliste me 1 shqiptar sot, do te merreshin vesht me njeri tjetrin, si nje tosk me një gegë, kaq e pastër ka mbetur gjuha.

Ti qe i dike kaq mire e me kaq detaje, te gjithë politiken botërore, pse nuk dërgon ankesa ne gjykate, pse nuk sjell prova konkrete?! Nga i merr këto informacione, apo ti je me i ndrituri nga te gjithë ne. Ti  nuk je i dërguari i Perëndisë për te ndriçuar shqiptaret. Jo !

Teori konsiracioniste dhe akuza mund te ngrejë kush te dojë. Shqipëria ka komb i dashur mik dhe jo fe. Ketë parulle fiksoje ne kokë dhe mbaje mend gjatë . Një  shqiptar e  do  me shume një shqiptar te fesë tjetër, sesa një person te kombit tjetër, por te njëjtës fe.Sepse shqiptari e sheh familjen e tij, ashtu origjinale siç e krijoji Zoti, me raca dhe ADN , dhe jo me përralla shpellash e ëndërrimesh të ordinereve si puna jote.

Zoti është kaq i plotfuqishëm dhe kaq i forte, e kaq i qetë njëkohësisht, ne punën e Tij, sa qe u jep iluzione sa te duash atyre qe mendojnë qe kane pushtet por kur vjen fundi pas mijëra vitesh kombi pellazgo-iliro-arbero-shqiptar  është akoma gjalle, me bij qe jetën nuk e kane asgjë para saj.

Dhe profetësitë te gjitha flasin vetëm për  një gjë. Mbas vitit 2000 do jete faza e ringjalljes se këtij kombi te shenjte te Zotit, qe do te tunde jo vetëm veten e tij, por qe do te rishkruaje edhe njëherë historinë botërore. Jo profetësitë e Kozmas   !

Tjetri : Ringjallja Kombëtare ka qen me kohe, packa për disa vite sikur u vanit. Ti po akuzon Shqiptaret për racizëm, po harron te citosh qe ne racist  i  Egjiptit qe i thotë  vetes se  grek nuk ka. Ne historikisht kemi dashur qe te shkojmë mire, packa se grek bythë ziu na e ka kthyer me te keq. Kur greku kishte zien e bukës sistemi atëhershëm i strehoi këtu ne këto troje e u jepte bukë falas pa punuar, sado qe legeni grek kishte ide magaliste ndaj nesh dhe e provoi ne 49-en qe la shumë te vrarë ne kufij me ne, ne prapë u falem bukë e grurë me atë çmim qe e merrte im at e te gjithë Shqiptaret e tjerë, e pamë ne 94 kur greku u fut dhe vrau dy ushtarak te Republikës se Shqipëri, dhe prapë ne qëndruam urtë(se ata qe na drejtonin se ngrinin dot berin), sa emigrant janë vrarë kufijve qe nenat edhe sot e kësaj dite nuk e din ku janë kufomat qe ti qajnë.. Dhe ngrihet bytha jote dhe na akuzon për racizëm, me sa shoh duhet aplikuar Racizmi si mënyrë reciproke ndaj kujtdo qe sillet me racizëm ndaj nesh.

Aaaa mor mik, historianet tan paguhen nga këlyshët qe na rrethojnë. Pse e vranë Kosta Papa Tomorin, sepse tha te vërtetën për masakrat e andarteve grek ne Këlcyrë dhe Hormovë. Këta pseudo historianë bëjnë  mire te ngrenë bythën dhe te lëvizin se boll i kanë ngrohur kolltukët e zyrës. Historia vone do gjykoje ketë veprim te këtyre palaço historianëve.

Shkrimin e mora nga : Kjo faqe ka si synim demaskimin e te gjitha faqeve ne facebook, portaleve dhe lëvizjeve te ndryshme qe synojnë përçarjen ndërmjet Shqiptareve.

Edhe një gjë për derisa islamikët shqiptar duhet ta kuptojnë që islami nuk është Turqia, ashtu edhe shqiptarët ortodoks duhet ta kuptojnë që ortodoksia  nuk është Athina e as Beogradi

Fahri Xharra,27.08.17
Gjakovë

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s