Mark Gjonaj me bashkëshorten Roberta, dhe djalin e tyre Nick, votuan në Bronks

Nga Bronx New York – Beqir SINA

Bronks – New York : Të gjitha qendrat e votimit në qytetin e Nju Jorkut, ku sot po votohet në zgjedhjet paraprake, jenë hapura qysh në ora 06:00 (am) e mengjesit, dhe do të mbyllen në orën 21:00 (pm) e mbrëmjes.

Simbas shtypit lokal pjesëmarrja deri tani në mesdrekë, ka qenë e nivelit nën mestar, por mendohet sipas tyre të rritet gjatë pasdites dhe sidomos në orët e fundit në mbrëmjes.

Zoti Mark Gjonaj – Kandidati për Qarkun e Këshillit Bashkiak, nga Zona Elektorale 13të, në qytetin e Bronksit, në orën 10 të paradites, votojë së bashku me bashkëshorten Robertën dhe djalin e madh Nick, i cili votonte për herë të parë, dhe kësaj radhe për babanë e tij, tashmë kandidat për në Këshillin Bashkiak të qytetit të Broksit.

21728385_1617514841646763_2818074546271868217_n

Gjonaj tha :”Pasi sot është dita e fundit , dëshiroj të falënderoj të gjithë ata që e kanë bërë këtë udhëtim të mundshëm, për mua, që të jem kaq afër fitores. Miqtë, familja, vullnetarët dhe përkrahësit e mi – gjatë kësaj fushate të gjatë, fitorja dhe suksesi im nuk do të ishin të mundur pa ju, dhe unë jam mirënjohës për mbështetjen tuaj” theksojë ai.

Votuesit, në qytetin e Bronxit, Zonën Elektorale 13-të, që do të zgjedhin midis pesë kandidatëve të ndryshëm në Partinë Demokratike, në garën primare, e cila është përcaktuar si një garë shumë e ngushtë, dhe shumë e “nxehtë” janë duke votuar simbas preferencave të tyre për secilin kandidatë.

Zona Elektorale 13-të në Bronx, ka numërin më të madh të votuesve, për Këshillin Bashkiak, në qytetin e New Yorkut.

Mbasi aty përfshihen më shumë se 8 lagje, duke përfshirë një tejzgjatje e cila fillon prej City Island dhe vazhdon deri në Pelham Bay, e përfunduar në lagjen Trimont, pra është edhe zona që ka numërin më të madh të shqiptarve të regjistruar si Demokrat, të cilët janë 1200 votues të regjistruar si demokrat.

Simbas njoftimeve thuhet se shqiptarët, e regjistruar nga partia Demokratike, në këtë distrikt, po votojnë për kandidatin, shqiptaro amerikani Mark Gjonaj, i cili aktualisht mban edhe vendin e Asambleistit të shtetit të Nju Jorkut, Distriktin 80-të në Bronx,

Vota e shqiptarëve duket se në këtë zonë elektorale në qytetin e Bronksit, është shumë e rëndësishme.dhe do të jetë ajo që bën ndryshimin.

Në një spot prej 30 sekondash në të gjithë televizionet lokale në qytetin e Bronksit, Gjonaj është shprehur opotimist se do të fitojë një vend të Këshillit Bashkiak, nga partia demokrate sot, të martën më 12 shtator.

Mark Gjonaj, dhe stafi i tij së bashku me vullnetarët në Distriktin për Qarkun e 13-të në Bronx, edhe sot, e kanë intesifikuar punën e tyre, në strategjinë “Door to door campaigning -Derë më derë fushatë”, e cila është një pjesë thelbësore e çdo fushate elektorale.

21743018_1617514864980094_7091362024526938435_n

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s