Drejt një jetese të pavarur për personat me aftësi të kufizuar

Nga: Izaora Çollaku

Shoqata “MEDPAK” (www.medpak.org) me mbështetjen e znj. Ann Norris dhe nëpërmjet moduleve të dhuruara nga NCON, zbatoi gjatë një viti akademik një seri trajnimesh praktike me një grup të rinjsh me aftësi të kufizuar me objektiv: Drejt një jetese të pavarur!

Më 19 shtator 2017, u mbajt ceremonia e dhënies së certifikatave për pesë të rinjtë e trajnuar të Librazhdit nga ana e MEDPAK dhe NOCN.
Pjesëmarrës ishin përfaqësues të shoqërisë civile nga Librazhdi, Korça, Elbasani, Tirana, gjithashtu edhe nga qyteti i Peqinit, prej të cilit prezentë ishin 5 persona me aftësi ndryshe të shkëputur prej grupit teatror që prej disa muajsh gjallon punën në kuadër të projektit “Pa Pengesa-Modele të përfshirjes sociale.”

Ky grup teatror përbëhej nga këta të rinj dhe fëmijë me aftësi të veçanta: Erjola Kapxhiu, Elsa Rabushja, Xhoel Cani, Megi dhe Rei Tarellari, të cilët dhuruan një shfaqje të shkurtër emocionuese për rreth 100 pjesëmarrës. Këta talente, bënë këdo në sallë që për një çast ta shihnin e ta preknin botën përmes tyre.

Zëri dhe mesazhet që ata përcollën u dëgjuan! Mesa duket, arti, është çelësi për të hapur dyert e zemrave të njerëzve.

FB_IMG_1505858828726

thumbnail (1)

thumbnail

thumbnail

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s