Sokol Demaku: Tufë poezishë

NATA MAGJIKE

 

Një natë e shenjtë,

Një natë magjike,

Me aromë vere,

Dhe ndjenja mirësie.

 

Të lutëm më mbaj,

Ashtu si unë dua,

Se jeta qenka ajo,

Që duhet jetua.

 

O, ditë vere,

Që më aromen tuaj,

Prek shpirtart e rinjë,

Dhe jetës i jep kënaqësi.

 

Eja, eja ditë magjike,

Natën bëje festë,

Në aromën e luleve,

Dhe shijën e shpirti rinor.

 

Mbaj aromën i sirenave verore,

Që trupin kanë silur,

Që ngjallin ndjenjë dashurie,

Dhe shpirtërat qëtësojnë.

 

NJË RREZE DIELLI

 

Një rreze dielli,

Nga lartë fytyrën ndricon,

Shëndrit në cdo anë,

Jetën lumturon.

 

Ndjehem i lirë,

Por edhe shumë krenar,

Me vargjet e lira,

Jetës që i thurë.

 

Edhe lulja ndjehet e lumturë,

Rritet me plotë shëndet,

E ndjen jetën,

Shpresë njeriut i jep.

 

Aroma e saj,

Nektar për shumë ke,

Sheron dhe palgë,

Jetën gjallëron.

 

KOHA

 

Sa shpjetë ikën fluturim,

Dhe kthehesh serish,

Me plotë dashuri

Për të riun dhe plakun me dashuri.

 

Po koha është kjo

Ka durim,

Sheron plagë,

Jetën përtrinë.

 

Nuk ka dallim

Moshë e gjini

Për të gjithë njejtë

Kjo bënë mrekulli.

 

Por shpejtë ikën

Sikur më magji,

E dëshirojnë të gjithë

Të vjetër dhe të rinjë.

 

KOHË MOJ KOHË

 

Ishte si një feltë në degë,

Gjethe dhe degë për rreth,

Të sigurta në cdo anë,

Pa frikë në jetë.

 

E ndjeja me shtërngonte në gjoks

Nuk don të më leshoj

E dëshiron mikëpritjen time

Të ngrohtë.

 

Eja bie në gropën e zemrës,

Ajo qëndron hapur

Ty të pret

Me dëshirën për jetë.

 

Eh, kohë moj kohë,

Sa rrebele që me je

Pse kaq zili

Ndaj jetës në qetësi.

 

 

 

 

 

NJË RREZE DIELLI

 

Një rreze dielli,

Nga lartë fytyrën ndricon,

Shëndrit në cdo anë,

Jetën lumturon.

 

Ndjehem i lirë,

Por edhe shumë krenar,

Me vargjet e lira,

Jetës që i thurë.

 

Edhe lulja ndjehet e lumturë,

Rritet me plotë shëndet,

E ndjen jetën,

Shpresë njeriut i jep.

 

Aroma e saj,

Nektar për shumë ke,

Sheron dhe palgë,

Jetën gjallëron.

 

Autor: Sokol Demaku

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s