Ilirian Zhupa: Gjuhë Shqipe

Nga: Ilirian Zhupa

Kartolinë urimi, për një vit të mbarë për gjithë shkollarët tanë…

 

GJUHË SHQIPE

A-ja këmbëhapur
Me stekën midis,
B-ja dy gjinj
Ku njeri ka risk.

C-ja si hëna
E gërryer krejt,
Ç-ja bishtdredhur
Që çirret për qejf.

D-ja si bota
Në luftën e ftohtë,
Dh-ja dy dhimbje
Që s’lindin dot.

E-ja një krehër
Që vihet mbi flokë,
Ë-ja dy pika
Që bien si lotë.

F-ja si flaka
Diç digjet në të,
G-ja si gratë
Kur plaken tashmë.

Gj-ja është pema
Që do të hedhë rrënjë,
H-ja është dera
E zënë me llëngë.

I-ja shigjetë
Pa tel e pa hark,
J-ja jetimi
Që shtrihet pa darkë.

K-ja me krahun
Dhe këmbën në erë,
L-ja në gjunjë
Për seks e karrierë.

Ll-ja dy njerëz
Që bëjnë e s’bëjnë një,
M-ja shilarës,
Të tundesh mbi të.

N-ja një shkallë
Të ngjitesh më lart,
Nj-ja është maja
Me litarin si lak.

O-ja një zero
Plot tingëllimë,
P-ja i gjalli
Me barrën mbi shpinë.

Q-ja me bishtin
Pak brenda, pak jashtë,
R-ja si shpresa
Që ka pritur gjatë.

Rr-ja rrënkimi
Për ç’lemë nga mbrapa,
S-ja lakimi
Për punët e mbrapshta.

Sh-ja si shefi,
Që vdes për karrige,
T-ja Tantali
Me rrasën mbi krye.

Th-ja thëllimi
Në zgjim e në gjumë,
U-ja rrënkimi
Që njohëm më shumë.

V-ja përpjekja
Për ëndrrën dhe shpresën,
X-ja është kryqi
Që pret sa të vdesim.

Xh-ja xhelati
Me hark e shigjetë,
Y-ja ylberi
Që deshëm në jetë.

Z-ja përpjekja,
Që vdes kot më kot,
Zh-ja vetë qenia
Me thikën në gjoks.

Gusht, 2014

Nga libri “Të gjallë

 

*Dërgoi: Bardhyl Selimi

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s