Poezi nga Alili Dase

Nga: Alili Dase, Strugë Maqedoni
Zgjatma dorën jetë
Dikur  hasa në labirinth
Në të tuat shtigje e vetme,
Me ofshamën e shpirtit të thirra ty
Zgjatma dorën ti o jetë

Mos u bëj me mua e pa drejtë
Të boj ball grackat e tua dhe të luftoj të pa drejten.
Nuhata aromën tënde të trishtë…
Teksa po shtyja ditët ,muajt  dhe vitet
Më fale diplomën bursën e shtigjeve të tua,
Përvoja më inspiroi tutje për të vazhduar
Njeriu është i fortë dhe më i fortë se sa mendon
Edhe kur jeta e vë në s’provë,
Dhimbjen heshtja e mbulon
Hapat nuk rreshtin për të vazhduar tutje
Zoti ka fal në jetë gezime dhe vuajtje.
Qielli ka yjet ti më ke mu
Dje as sot ti nuk erdhe!
Mërmëriti qielli  blu
Një koh më parë ti më thoje,
Qielli ka yjet ti më ke mu
Një zë mekur shushurit
Një nat vonë cingëron,
Alo zemër jam mërzit
A më fal sa  nuk është von
Zemër thyer shpirt mekur
As i gjallë dhe as i vdekur,
Ku pa ngrënë e ku pa pirë
Lotërrjedhur shpirt ngrirë
Koha shkon si lum rrjedh
Yjet u shuan,
Qielli u zbeh…!!
Alili Dase, Strugë Maqedoni
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s