Krenar në ditën e Flamurit dhe 105 vitet shtet

Nga: Sokol Demaku

Në kuadër të kremetimit të Festave të Nëntorit Shoqata Kulturore “Mbretëresha Tetuata” nga qyteti Göteborg i Suedisë së bashku me Qendren Kulturore Shqiptare “Migjeni” nga qyteti fqinjë Borås mbrëmë organziuan një manifestim kulturor-zbavitës për bashkëkombasët tanë në Göteborg ku ishin të pranishëm të rinjë e të vjetër, fëmijë dhe adhurues të fjalës shqipe.

Të pranishmëve për ëndësin e 28 Nëntorit Ditës së Flamurit u foli poeti dhe intelektuali i njohur shqiptar nga qyteti Malmö i cili ishte mysafirë special i kësaj mbrëmje festive tëorrganziuar nga këto dy shoqata si motra kulturore të shqiptarëve në Mbretërin e bashkuar suedeze, e të cilat aktivitete kulturore ka vite i organziojnë së bashku.

Ishte kënaqësi kur të rinjë e të reja, të moshuar ia thoninë vallës dhe këngës shqipe në këtë manifestim kushtuar Ditës së shenjtë të Flamurit nën tingujt e orkestrinës apo më mitë të themi grupit muzikor të Shoqatës kulturore ”Mbretëresha Teuta” udhëhequr nga Tiron Papraniku, të cilët deri në orët e vona të natës argëtuan të pranishmit.

Shoqata kulturore ”Mbretëresha Tuta” nga Göteborg u ndau buqeta lulesh anëtareve më aktiv të saj që kanë kontribua më punën e tyre në arritjen e rezultateve në vitin që lam pas.

Ishte kënqësi te jesh në mesin e ketyre entuziastëve.

U degjuan edhe mendime dhe biseda nga prindër por edhe nga mësues të mesimit plotësues të Gjuhës shqipe se manifestime të tilla janë shumë të nevojshme pothuajse të organizohen në të gjitha qytetet e Suedisë në mënyrë që edhe fëmija të kenë me shumë kontakte me njeri tjetrin dhe të shoqërohen me njeri tjetrin në mënyrë që Gjuha e nënës mos të harrohet.

Ne ju dëshirojmë suksese edhe me të medha këtyre shoqatave dhe kemi dëshirë qe edhe shoqatatë tjera të kenë një bashkëpunim të tillë mes vete.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s