SHSHA në Çikago dërgon në Kongresin Amerikan publikimet e Arkivit të Kosovës

Nga: Skënder Karaçica

Ende ka hapësirë për publikimet shkencore historike, arkivore, gazetareske dhe të fushës së publicitikës që hedhin dritë për kohën vrastare të regjimit të Serbisë për ,,Tokën e djegur,,të Kosovës, kështu thuhet në kumtesën për opinion të SHSHA-së në Çikago. 

Në këtë kumtesë nga Çikago thuhet se publikimet shkencore dhe të orëve historike të kohës nëpër të cilat kanë kaluar shqiptarët dhe Kosova karshi regjimit vrastar të Serbisë në kohën e rëndë(1844-1999),tregon më së miri se deri ku kishte arritur skenari shfarosës deri në shkallën e gjenocidit ndaj shqiptarëve të përgjakur e të vrarë në mbrojtje të hapësirës së vet kombëtare.

Për të hedhë dritë në tërë katrahurën historike vrastare të Serbisë ndaj Kosovës,SHSHA në Çikago në bashkëpunim me LQSHA Joe DioGuardi në Nju Jork,para do kohe në Bibliotekën e Kongresit e të Senatit në Washington, dërguan disa ekzemplarë të publikimeve shkencore-historike të autorëve Mr.Jusuf Buxhovi dhe Prof.dr.Nusret Pllana që,si thuhet në këtë kumtesë paraqet rëndësinë historike për informimin e miqëve tanë në Shtëpinë e Bardhë.

Për të shtuar numrin e botimeve të veçanta shkencore në sirtarët e Bibliotekës së Kongresit e të Senatit në Washington,SHSHA do të dërgojë dy botimet e Arkivit të Shtetit të Kosovës ,,The Serb Government,s Crimes in Kosova 1998-1999 si dhe ,,Serbia,s Crimes Against Children in Kosova,,të prof.dr.Jusuf Osmani të botuara në Prishtinë.

Një praktikë e bashkëpunimit të SHSHA-LQSHA me Kongresin dhe Senatin Amerikan në Washngton do të vazthdoj edhe në të ardhëm,në mënyrë që e vërteta historike mos të mbetët pengë e propagandës antishqiptare të Serbisë,që në historinë kombëtare shqiptare gjithherë ka luajtur skenarët,,Vrajë natën e qaj ditën,,-kështu ka mbetur sot e kësaj kohe kujtesa jonë kombëtare për regjimet antishqiptare të Serbisë,thuhet ndër të tjera në kumtesën për opinion të SHSHA-së në Çikago.

1
2
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s