Urime gezuar dhe për shumë mote Festa e Pashkëve

Shoqata “Trojet e Arbrit”-Prishtinë

                                   Urime gezuar dhe për shumë mote Festa e Pashkëve

Shoqata e Intelektualeve shqiptarë “Trojet e Arbrit” me rastin e Festës së Pashkëve uron të gjithë shqiptarët katolikë anë e kënd trojeve etnike shqiptare dhe diaspora e madhe atdhetare.

Urojmë që festa e Pashkëve të kaloj në qetsi, festim të mbarë dhe çdo gjë të shkojë mirë e mbarë. Një urim i veçantë për të gjithë intelektualët e Shoqatës “Trojet e Arbrit” të cilët tash e 14 vjet me radhë janë duke e dhënë kontributin e çmuar në zbardhjen e shumë ngjarjeve historike, që sa kalon koha historiografia jonë shqiptare po vendoset në vendin e vet.

Festa e Pashkëve le të na shërbej për vazhdimin e jetës së përbashkët të shqiptarëve pa dallime feje apo krahine, në këto rrethana të ndërlikuara politike në botë urojmë që shqiptarët si një popull i lashtë iliro-pellazgjikë ta vazhdojnë orjentimin perendimorë duke i treguar botës se pavarsishtë rrethanave historike që ka përjetuar populli shqiptarë anë e kënd trojeve arbërore ai në përqindje shumë të lartë e ka ruajtur të gjallë ndjenjën e të qenit shqiptarë, si dhe ndjenjën e të qenit shqiptarë i orjentimit perëndimorë.

Urime , gëzuar dhe për shumë mote pashkët!

 

Nue Oroshi Kryetar

Besim Morina Nënkryetar

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s