Thuaja hallin që të ka zënë!

Nga: Viron Kona

Thuaja hallin që të ka zënë!

 

Paska çelur lule kumbulla,

ka shpërthyer gjelbërimi,

shkon me çap bukuroshja,

me dy shtamba te burimi.

 

Dielli rrezet i përthyen,

vajza ëmbël nis këndon,

ylberi e vesh me ngjyra,

një bilbil po cicëron.

 

Ulë shtambat freskon ballin,

fëshfërima vijnë nga pylli,

llërëpërveshura diç pret,

pikë – pikë, pikon burimi.

 

Dy herë djalë mos u mendo,

shko rrëmbeja njërën shtambë,

duke mbushur të dy ujë,

thuaja hallin që të ka zënë.

 

Nxite veten, bëhu trim,

ndjenjës tënde jepi udhë,

se dhe pak po u vonove,

n`burim s`do ketë më ujë.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s