Më pickoi grerëza

Viron Kona

Më pickoi grerëza

 

Më pickoi grerëza,

oh, e mjera unë,

më ndihmo, o djalë,

se po vuaj shumë!

 

Nuk kuptova gjë,

s`di si më pickoi,

mos e solli era,

mos erdhi nga përroi.

 

Ma mbaj fort dorën,

dhe mos ma lësho,

thithma me buzë helmin,

dhembjen ma lehtëso.

 

Më pickoi në zemër,

më pickoi në sy,

nuk e di o djalë,

pse më ngjau me ty!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s