Pse partitë politike shqiptare në Maqedoni selitë e veta nuk i kanë në Shkup?!

Nga Skënder Karaçica
Prej kohës kur Maqedonia u nda nga ish-Jugosllavia dhe për kohën  e ,,tranzicionit demokratik(sic!),partitë politike shqiptare (BDI-PDSH)dhe të tjerat (minore) selitë e veta nuk i kanë në Shkup por në Tetovë(sic!).

Pse po ndodhë kjo?Shkupi është qendër ku pas Luftës së Dytë Botërore ka qenë e banuar më shumë shqiptarë, sipas të dhënave të kohës ,më shumë se sa në Prishtinë dhe Tiranë.
Tashti është ndryshe!Pushtetet sllavo-maqedonase në ,,heshtje,,e kanë ndryshuar përbërjen (kombëtare)të popullit shqiptar sipas Kushtetutës(lexo:pakicë kombëtare dhe jo shtetformues,-nënvizimi im)dhe qendra shqiptare Shkupi i çliruar nga shqiptarët mbeti në ,,historinë,,e sllavo-maqedonasve dhe të pansllavizimit në Ballkan(!).
Partitë politike (shqiptare)në Maqedoni jo me selitë e veta qendrore në Tetovë,por në kryeqytetin e tyre në SHKUP!
Çikago,8 prill 2018
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s