Serbia në dy frontet “politike “për Kosovën

Nga Skënder Karaçica

Lufta vrastare deri në sfarosje(gjenocid)të Serbisë ndaj popujve joserb dhe shqiptarëve në Kosovë,tashti ka hyrë në një ,,doktrinë,,të re politike e diplomatike për të ,,pushtuar,,
Kosovën edhe në planin ekonomik!

Tërë aparati shetërorë i Beogradit në frontin e parë po lufton për denigrimin e popullit shqiptar dhe të Kosovës,përmes propagandës shekullore si thoshte Fan Noli për njerëzit,,me bisht,,(sic!)dhe,kundërshtimi i udhës së shetndërtimit të Kosovës në relacionet ndërkombëtare.

Përditë propagandë antishqiptare!

Faktori ndërkombëtar BE-OKB-SHBA do të ishte imediate që të ndalin doktrinën antishqiptare të njohur të Serbisë karshi Kosovës dhe mos të pengohej shtetndërtimi dhe rrugëtimi i saj në integrimet në institucionet ndërkombëtare.

Propaganda që bënë Serbia tek shtetit që e kanë njohur pavarësinë e Kosovës dhe tërheqja e njohjeve është sulm i rëndë i ,,doktrinës,,për gjoja se vendi i Sllobodan Milloshevqit dhe ,,klasa e re,,poltike serbe në Beograd,paskeshin heqë ,,dorë,,nga e kaluara dhe tashti janë nisur paksa më të ,,moderuar,,për paqen,,dhe më të moderuar me A.Vuçiç dhe I.Daçiç në relacionet me botën dhe BE-në(!).

A.Vuçiç bënë thirrje që kompanitë e biznesit të vijnë në Kosovës me ,,kapitalin,,e tyre ekonomik për të investuar,
ndonëse tash e dy shekuj Serbia kishte në plan të parë pasuritë e mëdha të Kosovës dhe jo ,,mbrojtjen,,e kishës ortodokse serbe(sipas të dhënave të Akad.Mark Krasniqi).

Serbia asgjë nuk ka ndryshuar në raport më realitetin e ri të pavarësisë së Kosovës!

Për kohën shteti i Kosovës duhet të frymojë në shtegun e ri demokratik dhe të kërkojë nga e drejta ndërkombëtare që Serbia larg duart nga Kosova,ndonëse në vitin 1999 të gjitha udhëkryqet dhe skenarët e saj shekullor kanë shkuar në muzeumin historik të turpit para botës së lirë e demokratike!

Populli shqiptar dhe Kosova është pjesë e Evropës.Tashti rruga e tyre nuk kalon më nëpër Beograd,mbase këtë e di mirë A.Vuçiç dhe I.Daçiç që po bëjnë ,,betejën,,në shumë fronte kundër shtetit të ri të Kosovës.

Çikago,3 prill 2018

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s