Filmat shqiptarë që janë pranuar në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit të New Yorkut (IFFNY)

Festivali Ndërkombëtar i Filmit të New Yorkut (International Filmmaker Festival of New York – IFFNY) ka shpallur sot listën zyrtare të gjithë filmave të pranuar në garën konkuruese. Festivali është në edicionin e 7të, organizuar nga Nil Production dhe do mbahet me 25-29 Maj, 2018. 

Festivali ka patur aplikacione nga e gjithë bota, përkatësisht 456 filma, prej të cilëve janë zgjedhur 32 filma për garën konkuruese dhe 6 për programin special jo-konkurues.

Nga shtetet e pranuara vijnë filmbërës nga e gjithë bota si Amerika, Anglia, Izraeli, Franca, Brazili, India, Japonia, Kosova, Shqipëria, Italia, Norvegjia, Maqedonia, Argjentina, Hollanda, Spanja, Cekia, Belgjika, dhe Katari.

Midis seleksioneve zyrtare të festivalit prestigjioz të New Yorkut janë përzgjedhur dhe projekte filmike të regjisorëve shqiptarë. Përkatësisht, filmi “A True Story” nga Viron Roboci, nga Shqipëria në garën konkuruese të Short Films (Filmat me metrazh të shkurtër).

Pjesë e programit special jo-konkurues është zgjedhur dhe “Xhanfise Keko-A woman Director in the Age of Celluloid” nga Mevlan Shanaj, Shqipëria.

Në garën konkuruese të kategorisë Short Film është zgjedhur filmi i regjisorit nga Kosova Besim Ugzmajli me titull “Forgive Me”. Ndërsa në kategorinë “Short Documentary” (Dokumentari i shkurtër) ka hyrë dokumentari i regjisorit Festim Rexhepi nga Kosova, me titull “House no57”. Po ashtu, në programin special jo-garues do shfaqet edhe filmi “Basketball” i Merita Syla nga Kosova.

Ja lista e plotë:

International Filmmaker Festival of New York (IFFNY) 7th Edition, 2018 Results  

COMPETITION PROGRAM

Feature Films:
-The Kiss/Murilo Benício/ BRAZIL /01:38:00.
-One Bedroom/Danien Sills-Evans/US/ 01:23:00.

-Rooftop Story/ Gazmend Nela/ KOSOVO /1:25:00.

-Unwanted / Edon Rizvanolli/NETHERLANDS/01:25:00.

Feature Documentary:

– Operation Wedding/Anat Zalmanson Kuznetsov/ ISRAEL/ 01:03:00.

– Behind the Cove / Keiko Yagi/ JAPAN /01:45:00.

-Bill Viola the Road to st Paul’s/ Gerald Fox/ UK /01:23:00.

-Avec L’amour / Ilija Cvetkovski / MACEDONIA/01:06:00.

-A year in Antarctica/ Julia Martins/BRAZIL/1:38:00/

Short Films:
– fiSOlofia / Nicola Palmeri /ITALY /16:25.

-Save / Iván Sáinz-Pardo/SPAIN /3:54.

-Battle Fields /Anouar H. Smaine/US /19:46.

-Time /Alon Daniel /ISRAEL /8:30.

-Calling Home / Megan K. Fox / UK /19:40.

-Tide /Margareta F. A. Orkan/NORWAY /9:46.

-Forgive Me /Besim Ugzmajli /KOSOVO/15:00.

-The Beginning /Agim Abdula/ MACEDONIA /13:00.

-Cookie Heart/ Charles Xiuzhi Dong /US /16:05.

-Easter / Chih CHieh Wu/CZECH REP./ 10:00.

-Desir Pastel /Mathieu Rivolier /FRANCE /13:38.

-The last dance of Walter Vintorp/ Neuray Claude /BELGIUM/15:00.

-A Forest /Adriano Curci /ARGENTINA/11:00.

-A True Story/Viron Roboci /ALBANIA/19:53.

-A Journey to From Love/Abdullah Al-mulla/QATAR/15:00.

-Ellston Bay/ Nicholas Eriksson/UK /15:00.

-Innocence /Miranda Jean & Michael Cicchetti /US /9:10.

Short Documentary:

-Ceremonial Tattoo/Giuseppe Lo Fiego/ITALY/5:00.

-Parivara /Alex Lora & Alex Kruz /US /11:01.

-Terraza 7 / Carlos Freire / US /12:22.
-House no57/ Festim Rexhepi/ KOSOVO /15:00.

-10424 / Tatsuki Imaji /JAPAN/ 09:40.

SPECIAL SCREENINGS/Non-competition:
-Remission /Eugenia Tan /AUSTRALIA/Short. 8:00.

-The Interview /Isli Hoxha/ US/short. 5:47.

-All About Rita /Guy Chachkes/US/Short.3:55.

– Wood-chuck/Balaji Ragupathi/INDIA/Short. 5:30.

-Basketball /Merita Syla/ KOSOVO/Short. 14:23.

-Xhanfise Keko-A women Director in the Age of Celluloid/ Mevlan Shanaj/ALBANIA/Doc.01:00:00.

– Top Models are Deadly / Larry Moore /US/Feature/ 1:32:00.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s