Ardian Kadriu: Shpirti i artistit është gjithnjë i etshëm

Ardian Kadriu me mjeshtëri krijon art ku derdh shpirtin dhe talentin nëpërmjet imagjinatës së tij. Fantazia vepruese e artistit të suksesshëm nga Maqedonia është influencuar nga guximi për krijimtari dhe dëshira për ngjallur emocione nëpërmjet artit. Ka mbajtur ekspozita të veçanta për skulptura të jetësuara me argjil, dru, gur dhe mermer në Tetovë, Gostivar, Shqipëri etj. Veprat e skulptorit Ardian Kadriu kanë lënë gjurmë të prekshme për artdashësit ku midis të tjerave veçohet “Klithmat e Brendshme”.

Skulptori i talentuar Ardian Kadriu përveç artit figurativ ka pasion pikturën, aktrimin, skenografinë në filma dhe teatër. Njihet si skenograf për shfaqet: Rrënjët e Kullës – Vebi  Qerimi (rekuiziter), Qeni i Baskervileve – Qazmedin Nuredini, I sëmuri për mend – Ahmet Jakupi, BallyturkQazmedin Nuredini, Mesimi –Ilirjan Himaj dhe Një shtrat plot me të huaj – Esat Brajshori. Si skenograf ka bashkëpunuar me regjizorin e mirënjohur Ibër Deari dhe njihet për filmat fitues: Last Confession, Between Paradise and Hell, My city Screams, Toka, A long way home Continue reading “Ardian Kadriu: Shpirti i artistit është gjithnjë i etshëm”

Categories Art

Mirsad Abazi pas suksesit në Nju Jork i rikthehet teatrit në Kumanovë

Aktori i mirnjohur Mirsad Abazi pati një sukses të jashtëzakonshëm në New York me filmin “A Long Way Home” me regji të Ibër Dearit. Filmi “A Long Way Home” triumfoi në New York dhe fitoi çmimin “Regjia më e mirë” te festivali që u zhvillua në Maj “New York Albanian Film Week”, ku Mirsadi ishte pjesë e natës së Tapetit të Kuq dhe Award Gala.  Continue reading “Mirsad Abazi pas suksesit në Nju Jork i rikthehet teatrit në Kumanovë”

Categories Art

A successful premiere for the “Faithful Wife” directed by Amina Zhaman

“Faithful Wife” is being hailed as the genuine classical historic product of Russian theater with elements of American stage. Directed by Amina Zhaman, starring Petar Zekavica, Sergey Kempo,  Ksenia Berestnikova, Anzhelika Zaozerskaya and Said Bagov, the successful premiere was performed in Rasskazovo’s Palace in Russia. Amina Zhaman directs the play very well, and she is also a very good actress and writer. She has the sense of what should be embodied in the character and what is possible in the performance of the actors.  Continue reading “A successful premiere for the “Faithful Wife” directed by Amina Zhaman”