Perëndimi , atje ku lindë dielli i shqiptarëve

Përfundimisht duhet të bindemi në ato fjalë sa t`ëmbla aq edhe shpirtbardha, këshilluese dhe dashamirëse kombëtare të Naimit ,se për shqiptarët dielli lindë në perëndim. Jemi dëshmitarë, sidomos ne të Kosovës dhe viseve tjera  shqiptare të ish -Jugosllavisë se e kishim një periudhë të shkurtë kohore 1968-1981 kur filluam lirshëm të sillemi me bindje perëndimore; […]

Read More…

Diaspora shqiptare nuk duhet ta luan rolin e vajtorës apo rrahagjoksisë së kotë por të hynë në veprim për ti prirë politikës

Nue Oroshi Zëri i diasporës shqiptare historikisht ka qenë një zë i pastër dhe i kulluar që gjithmonë ka gjakuar dhe është kujdesur  për vendin, trollinë, shtëpinë,vëllain, motrën, dajën apo tezën. Mërgimtari apo mërgimtarja shqiptare në të gjithë shtetët dhe vendët ku jetojnë në të shumtën e rasteve i bëjnë dy jetë. Jetën fizike në […]

Read More…