Rudina Kopo rreth rritjes shpirtërore e intelektuale

Prishtina Press: Na tregoni pak më shumë mbi veten. Kam lindur në të bukurën Shqipëri dhe kjo është një nga arsyet pse më pëlqen të udhëtoj, të eci, të fotografoj, të tregoj histori, etj. Kam studjuar Gazetari dhe Komunikim në Universitetin e Tiranës por më vonë vendosa se të mbushja jetën e njerëzve me pasiguri […]

Read More…

Pellazgët dhe vallja Pirrike

Shkruan Fahri Xharra Në këtë kapitull do të thoja thjesht se pellazgjishtja e lashtë, nga e cila rrjedh shqipja e sotme, ka qenë gjuhë zanafillore e folur në Europë, Egje dhe Azinë e Vogël qysh të paktën nga fundi i kohës e akujve që mori fund në Evropë nga 10.000 vjet para erës sonë.. Do […]

Read More…

New York : “Atlantiku” kërkon një obelisk në Tiranë e Prishtinë, ku të shkruhen emrat e të rënëve në luftë

Nga Beqir SINA – Yonkers New York NEW YORK : Ministri i Diasporës dhe Investimeve Strategjike, njëherësh zv. kryeministër i Kosovës, Dardan Gashi, i shoqëruar edhe nga ministri i Diasporës i Shqipërisë, Pandeli Majko, u takuan me një grup ish luftëtarësh pjesëtarë të Batalionit “Atlantiku”, nga SHBA, në hotelin Royal Regency – Yonkers New York, […]

Read More…

Nostalgjia otomane të mos shndërrohet në dyfytyrësi diplomatike

Nga Fahri Xharra Në vitet 1890, armenët e rinj të edukuar në universitetet e Europës bënin presion në Perandorinë Otomane duke thirrur për ndryshime kushtetuese, të drejtën e votës dhe fundin e praktikës diskriminuese të tatimit të popullatës së krishterë. Në mes të viteve 1894-1896 mbi 100 mijë fshatarë armenas u zhdukën prej regjimenteve speciale […]

Read More…