“Njeriun, gjithnjë në jetë, duhet ta shoqërojnë:Vullneti, pasioni dhe këmbëngulja, për ta arritur qëllimin e dëshiruar…”

NUK ISHTE “PËRRALLË NGA E KALUARA”, AJO QË MË TREGOI MIKU IM, HALIL KOPANI…

Nga: Prof.Murat Gecaj

        publicist e studiues

Që të jem sa më qartë për lexuesit e këtij shkrimi modest, që në fillim, po u tregoj  se atë e kam  shkruar e  botuar në prill 2016, pra më shumë se një vit më parë. Shkaku i ripublikimit të tij  është se, gjatë një takimi të sotëm për kafe, me mikun tim Halil Kopani, ai më tregoi se e kishte patur ditëlindjen, pikërisht më 1 maj të këtij viti. I nisur nga urtësia popullore, se urimet për gëzimet dhe të mirat presin, vendosa që ta publikoj përsëri, bashkë me këto radhë hyrëse, shoqëruar me një fotgografi, që bëmë bashkë sot… Continue reading ““Njeriun, gjithnjë në jetë, duhet ta shoqërojnë:Vullneti, pasioni dhe këmbëngulja, për ta arritur qëllimin e dëshiruar…””

Sekretet e Nënës

Luan Kalana
Maj, 2017 Florida
jetesore
SEKRETET E NENES
Syte somnabule*
episodi 1
-Sekret apo plagë në zemër te Nënës.Vajza po rritej,me gjithe te mirat ,si nuse e stolisur.Po ja pa pritur ndodh…Vajza ngrihej natën ne gjumë 
ecte neper shtepi sikur te ishte zgjuar,pastaj binte serisht te flinte.C’ishte kjo alibi e keqe per Nenen..?!..Ajo e ndiqten fshehurazi si hije si fantazmë, me frikë,per çdo te papritur .Pa i thene asnje njeriu ,vetem syte,mendja dhe zemra e saj e dinte ,si ti thuash kete fatkeqesi.

Romani “Semaforët e thyer” i Myrteza Marës

Kur shteti kish marrë “brinjën”

                   Romani “Semaforët e thyer” i Myrteza  Marës

                                (ese)

Nga   Përparim   Hysi

     Myrteza Mara e  ka, tashmë, emrin në letërsinë shqiptare edhe si poet, por, në të njëjtën kohë, edhe si prozator. Po ta gjykosh nga profesioni ( ai është shkolluar si oficer dhe ka arritur atë shkallë të epërme në hierarkinë ushtarake që të futet në rrangun e OFiCERËVE MADHORË me gradën Kolonel), pa menduar se bëj ndonjë befasi, metaforikisht si”militar që është”, mund ta quash: pushkë që hap zjarr me dy gryka. Hap “zjarr”, por ky zjarr veç të ngrohë dhe nuk ka fare ngjyrim “militar”.