“Bijtë e Shqipes” në Filadelfia festuan 15 vjetorin e shoqatës

Nga: Vlashi Fili

1.

Shoqata “Bijtë e Shqipes” u krijua në shkurt të vitit 2002 dhe kishte gjithësej 20 anëtarë të parë. Për ta kujtuar dhe gëzuar  këtë ngjarje të shënuar, ditën e diel, më 11 qershor 2017, u mblodhëm së bashku, në 15-vjetorin e “lindjes”. Është kënaqësi për të gjithë, kur e dimë se tani, në gjirin e saj, janë të anëtarësuar dhe punojnë, për Bashkësinë Shqiptare në Filadelfia, disa qindra anëtarë.

Continue reading ““Bijtë e Shqipes” në Filadelfia festuan 15 vjetorin e shoqatës”

Categories USA

Successful Albanians, how to see more of them

Vatra – The PanAlbanian Federation
Queens Chapter Meeting
Immaculate Conception Center, Little Neck, NY

June 03, 2017

Successful Albanians, how to see more of them.

Guest Speaker: Ermira Babamusta

Mirmbrëma të dashur miq dhe mirësevini te takimi i Vatrës sot.

Good evening Vatran and my dear fellow Albanian- Americans.

It is a privilege to be a guest at Vatra, a place I consider family, and to be gathered here at such a historic location – the Immaculate Conception Center in Little Neck, New York, where Mother Teresa was a guest and gave a speech 43 years ago to the seminary graduates. Continue reading “Successful Albanians, how to see more of them”

Noli dhe perpjekjet e tij per te ruajtur kombin dhe identitetin e kombit shqiptar

Fjalimi nga znj. Nazo Veliu, Vatra, Queens, NY

Te nderuar motra dhe vellezer vatrane.  E nderuara Kryesi e Vatres, dega Queens.

I nderuari kryetari I vatres, dega Queens, zoti Skender Murtezani, I cili me deshire  me deshire me ka kerkuar  sonte te mbaj  nje barre te rende: te flas per te madhin Fan Noli.

Do te perpiqem per ne asnje menyre nuk marr persiper te them gjithcka per ate figure madhore sic eshte Fan Noli, I cili lojti nje rol te madh historik ne mbrojtje te kombit shqiptar. Emri dhe vepra e Fan Nolit eshte e lidhur pazgjithshmerisht me historine dhe kulturen e kombit shqiptar. Pas nje aktiviteti jo shume te gjate kohor por me vlera te medha ne Egjipt, ku ai u njoh me patriote te shquar shqiptare si Jani Vreto, Thanas Tashko e shume e shume te tjere, ne vitin 1906 ai arrin ne SHBA ku brenda nje kohe te shkurter krijoi shoqerine Besa-Bese qe me pas,  ne 28 prill 1912 u shkri ne  Federaten “Vatra”. Continue reading “Noli dhe perpjekjet e tij per te ruajtur kombin dhe identitetin e kombit shqiptar”