Kontakt

Gazeta Prishtina Press ju fton të na shkruani.

cropped-prishtina-press.jpgNa dërgoni shkrimet tuaja në fushën e letërsisë, artit, kulturës dhe historisë në lidhje me shqiptarët në vendlindje dhe diasporë.

Mirëpresim atikuj për veprimtari kulturore-artistike në Sh.B.A., në trojet shqiptare dhe në botë.

Qëllimi i gazetës është: (1) të promovojë kulturën e bukur shqiptare; (2) të përkrahë talentet dhe sukseset shqiptare, (3) të ngrejë imazhin pozitiv e Kosovës dhe të gjithë shqiptarëve nëpër botë; (4) të forcojë lidhjet kulturore shqiptaro-amerikane.

*Shkrimet pa “ë” dhe “ç” në tekst nuk do pranohen për botim. 

Redaksia: gazetaprishtinapress@gmail.com

Historiku:

Gazeta Prishtina Press është në funksion dhe egzistim që nga muaji Maj 2008, e realizuar me rastin e shpalljes së pavarësisë të Kosovës. Gazeta Prishtina Press është e para gazetë e pavarur publikuar nga Dr. Ermira Babamusta (New York) në bashkëpunim me Adem Ramadani i NESMEDIA (Prishtinë) në Kosovë pas shpalljes së pavarësisë në 2008 në shqip dhe anglisht. Nga viti 2008-2010 gazeta ka shtypur 3,500 kopje për çdo publikim javor në Prishtinë dhe më pas ka vazhduar aktivitetin online. Drejtimi dhe përgjegjësia e gazetës “Prishtina Press” është nën të drejtën e znj. Ermira Babamusta.

Ermira Babamusta headshot_professional

Ermira Babamusta

Prishtina Press promovon kulturën shqiptare për të forcuar imazhin pozitiv të traditës, historisë dhe kulturës shqiptare në vend dhe nëpër botë. Gjithashtu përkrah talentet, shkrimtarët dhe artistët shqiptarë në Amerikë, Kosovë, Shqipëri dhe diasporë.

Në vitin 2008 gazeta është botuar mujore, më pas dy-javore dhe në vijim javore në shtyp edhe në portalin prishtinapress.info. Në vitin 2017 portali i gazetës është ndërruar në www.gazetaprishtinapress.com.

Misioni:

Gazeta “Prishtina Press” është një gazetë e pavarur kosovare me veprimtari në Prishtinë dhe New York, e cila synon përparim dhe zhvillim të shqiptarëve në diasporë dhe vendlindje.

Gazeta Prishtina Press sot vepron nga Prishtina dhe New Yorku me publikim online, dhe falenderojmë të gjithë kontribuesit nga vendi dhe diaspora për përkrahjen e vazhdueshme për 10 vjet së bashku.

Kontribuesit/Our Contributors: 

Prof. Neki Babamusta, Egzon Bunjaku (Prishtinë), Fahri Xharra (Gjakovë), Prof. Dr. Murat Gecaj (Tiranë), Viron Kona (Tiranë), Ilir Berisha (Prishtinë), Arqile Gjata (Athinë), Aleko Likaj (Francë), Agim Gashi (Drenica-Francë), Kujtim Stojku (Tiranë), Prof. Dr. Brahim Avdyli (Zvicër), Vullnet Mato (Tiranë), Faik Krasniqi (Prishtinë), Cenë Pushkolli (Prishtinë), Bujar Plloshtani (Shkup), Pilo Zyba (Athinë), Raimonda Moisiu (Connecticut), Keze Kozeta Zylo (New York), Beqir Sina (New York), Myzafer Muharremi (Prishtinë), Ilmir Tahiri (Podujevë), Përparim Hysi (Tiranë), Luan Kalana (Florida), Gani Mehmetaj (Prishtinë), Sokol Demaku (Suedi), Bahtir Latifi (Suedi), Nehat Jahiu (Prishtinë), Kasam Shaqirvela (Shkup), Arben Hoxhaj (Danimarkë), etc.

About Prishtina Press Newspaper:

Prishtina Press has been in function and existence since May 2008, to commemorate the Independence of Kosovo.  Prishtina Press newspaper is the first Albanian-English newspaper to be published in Kosovo after its declaration of Independence in 2008, by Dr. Ermira Babamusta (New York) and Adem Ramadani of NESMEDIA (Prishtina). From 2008-2010 the newspaper has printed 3,500 copies per weekly publication in Prishtina, and then it continued its activity with online publication only. Ermira Babamusa is the owner and Editor in Chief of Prishtina Press.

1388379_10202330954898467_71286772_o

Ermira Babamusta and His Excellency Bujar Nishani, President of Albania, New York, USA.

Prishtina Press promotes the Albanian culture to strengthen and celebrate Albanian culture, history and traditions. We support Albanian talents, writers and artists based in USA, Kosovo, Albania and diaspora. Prishtina Press’ aim is to strengthen the Albanian-American cultural relations and to bring positive stories of artists and inspirational leaders in the community.

In 2008 the newspaper was published monthly, then two-weekly and later weekly, in both print and online at prishtinapress.info. In 2017 the website has changed  to www.gazetaprishtinapress.com.

Prishtina Press Newspaper today continues its online publication from Prishtina and New York. We would like to thank our loyal contributors and writers for your continued support for 10 years together.

Ermira ne Kosove

Ermira Babamusta during her cultural-diplomatic mission in Kosovo and her Doctoral Research on Rule of Law in Kosovo (2012)

A33aCCgCcAAised

Ermira Babamusta and the honotrable Behgjet Pacolli, the former President of the Republic of Kosovo, and First Deputy Prime Minister of Kosovo.

babamusta_tahiri

Ermira Babamusta with the Honorable Edita Tahiri, former Deputy Prime Minister of Kosovo, Minister for Dialogue of the Government of the Republic of Kosovo. (2012, Kosovo)

Advertisements