Faust, Universi, Gëte

Pas një përpjekje jetësore se nga librat Faust do të merrte shpërblimin, dija e tij do i vlente njerzimit, i mbyllur në dhomën e tij, mbi tavolinë, vendos ti jap fund jetës. Ti jap fund, sepse jeta e tij ishte një zhgënjim. Asgjë nuk fitoj veç humbi. Dinjiteti i tij kishte humbur. E quanin sharlatan, […]

Read More…

Program i veçantë punësimi për të rinjtë

Programi për Zhvillim i OKB-së ka qenë dhe do të mbetet partner i rëndësishëm i ministrisë. Kështu e vlerësoi Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, këtë mekanizëm ndërkombëtar që vepron në Kosovë, sot në një takim me Përfaqësuesin dhe Koordinatorin e UNDP-së në Kosovë, Andrew Russell me bashkëpunëtorë. 

Read More…

Lobi Global Alban: Një faqe e re në ditarin e Kombit

Lobi Global Alban shpalos filozofinë dhe konceptin e organizimit të tij në Konferencën e Parë Kombëtare të mbajtur në Tiranë. i organizuar nga një grupim akademikësh dhe sipërmarrësish të Mërgatës, Lobi Global Alban do të jetë një  platformë që synon bashkërendimin e mendjeve dhe gjithë potencialeve në të mirë të Kombit në nivele të ndryshme, […]

Read More…

Promovimi i aktiviteteve në Kosovë dhe Suedi

Nga Ramë Manaj, Kryeshef  Ekzekutiv i  Agjencisë Shtetërore të Arkivave të Kosovës ASHAK[1] DHE SHSHASHS[2] DO TË MBËSHTESIN NJËRATJETRËN RECIPROKISHT DHE PROMOVOJNË AKTIVITETE E VEPRIMTARI NË KOSOVË E SUEDI OSE EDHE VENDE TJERA Prishtinë, 18 korrik 2017 Pjesë e pandashme e historisë së popullit tonë, që nga  kohët e vjetra por edhe sot, vazhdon të […]

Read More…

Arritjet e Qendrës së të Rinjëve “Albkos” në Suedi

Nga: Sokol Demaku NJË E ARRITUR E MADHE E SHOQATAVE KULTURORE SHQIPTARE NË MBRETËRINË E BASHKUAR SUEDEZE NË MBESHTETJE TË QENDRES SË TË RINJËVE ”ALBKOS” NGA HÄSSLEHOLM TË SUEDISË Qendra Rinore Shqiptare me emrin ”Albkos” me seli në qytetin Hässleholm në jug të Suedisë e formuar që në vitin 2001 nga entuziast të rinjë shqiptar, të […]

Read More…

Suksesi i dy motrave shqiptare në Hollivud

Nga: Ali Hasani Edhe më skeptikët nuk besojnë në arritjen e madhe të dy motrave shqiptare, Vilma dhe Greta Zenelaj, që sot kanë thyer portat e “gurta” dhe tashmë janë futur me këmbë të mbarë në qendrën më të madhe botërore të filmit, në Hollivud, në Amerikë, dhe po shkëlqejnë me talentin dhe ambicien e […]

Read More…

Cynation, the Australian band, becoming famous in Europe

Artists from Europe have had a big impact on 80’s rock, 90’s rock with blues-rock bands coming from England, Germany, Sweden, etc. Cynation, a popular Australian rock band, is becoming more famous in Europe, with the recent release of their new single “Dancing Devil“. The song has been featured in many European radios including Austria, […]

Read More…

Exploring creative photography with Sarah Kri

Prishtina Press: Tell us a little about yourself.

Sarah Kri: I´m Sarah, born and raised in Germany and my bio is not the usual thing you would expect from a girl my age. Due to a severe illness that I was born with, I spent the last 3 years in and out of hospitals and have undergone 2 big surgeries without success. My plan to study communication design fell apart at the admission exams I just failed, so I went down another road to study mobile media which I had to stop when my health condition worsened.

Read More…

 

Advertisements